Den Red robins bærer det smukke latinske navn Photinia x fraseri ‘Red Robin’. Med et sådant navn kan det næppe være andet end at dette er en smuk plante. Og det er rigtigt! Denne blanke medlar er meget populær på grund af dens smukke udseende, og du kan finde den mere og mere i forskellige haver.

Meget smukke hækplanter, men også smukke som løse buske. Den Red Robins er et kryds mellem flere Photinia fraseri-arter, der forekommer naturligt i asiatiske bjerge. Photinia fraseri tilhører de stedsegrønne hækplanter, og en blank medlarhæk mister aldrig sine blade.

Photinia fraseri ‘Red Robin’, også kaldet glansmedler, er velegnet som hækplante og som solitær. Det er dog ikke så almindeligt som en hækplante. Og det mens glansmedleren også er smuk som en hæk. Med yndefulde blade, der bliver røde og grønne, er den blanke medler et rigtigt blikfang som en hæk!

Ved du, hvor glansmedlerens røde blad kommer fra? Det stammer fra Himalaya og bjergene i Kina, Korea og Japan. Med meget sne er chancen for at brænde bladene stor der. Glansmedleren udviklede røde blade mod dette, som tåler den lyse sol bedre.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *